La Vida Verde

Betal dig fra murerarbejde

mursten

I Danmark er der lige nu håndværkerfradrag. Det vil sige, at hvis man får lavet noget håndværksmæssigt på sin grund kan det trækkes fra i Skat. Det er en måde at få alle håndværker virksomheder godt i gang igen efter krisen. Udover at man kan trække det fra i Skat, er det også en kæmpe fordel, at kvaliteten hos de håndværksmæssige virksomheder i Danmark er i top. Når man betaler for et produkt kan man også regne med at man jobbet bliver gjort. Selvfølgelig har kvaliteten også noget med prisen at gøre, og derfor er det en god ide at undersøge markedet inden man kaster sig over det første tilbud man finder. Her er nogle overvejelser man skal tage sig, inden man bestiller murerarbejde.

Dét koster en murer

Det er meget forskelligt fra murer til murer hvad prisen er og derfor kan det være en jungle at finde ud af, hvad der er dyrt og hvad der er billigt. For at give et nogenlunde billede af hvad murerarbejde koster kan man sige at, under 350 kroner i timen er billigt. Under 500 kroner i timen er normalen og over 500 kroner i timen er dyrt. Hvis man cirka ved hvor mange timer der skal bruges på et projekt kan man prøve at gange det med en løn inden for normalen, for et eksempel 450 kroner i timen. Så har man den pris som man meget nem ville kunne komme til at skulle betale. Er projektet et stort et kan man ofte forhandle lidt om prisen. Også i vinterhalvåret kan man presse prisen lidt ned, da arbejdet i forvejen ikke er for meget i den tid.

Gode erfaringer i Odense

Kim fra Odense har selv fået udført en masse murerarbejde. Han havde længe gået og leget med tanken om selv at begynde at bygge sin garage. Men først undersøge han markedet og de forskellige murer for priser og kvalitet. Han prøvede at lave et budget og få så mange murer til at passe inden for det beløb. Han ville ikke bygge i vinterhalvåret, da han gerne så bygningen være færdig på det tidspunkt. I stedet havde han bestemt sig for at udvide sit projekt, hvis murerne gjorde et rigtig godt stykke arbejde.
Han gik til forskellige murer i Odense og fremlagde sit forslag. Han fandt en god murer hvor kvaliteten også var i top. Han kunne forhandle om prisen, fordi han også lagde udvidelsen på bordet og dermed ville sikre mureren noget mere arbejde.
– Jeg er meget tilfreds med min egen indsats, men jeg er især tilfreds med det murerarbejde der er blevet udført, siger han.
Han er glad for, at han ikke selv begyndte at bygge sin garage da det aldrig ville have været så flot som det er nu. Han erkender at det ikke er alle steder man kan spare penge, især ikke når man også ønsker at kvaliteten skal være i top. Han er så tilfreds, at han går og spekulerer på at få lavet mere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *