La Vida Verde

Er du ved at undersøge de forskellige bredbåndspriser?

bedste pris internet

Det er faktisk ikke alle danskere, som helt præcist ved hvad bredbånd er. Hvis man ikke ved det, kan det være svært at vælge hvilket bredbånd der passer bedst til ens personlige behov. Bredbåndpriserne er jo forskellige og det er ikke nødvendigt at vælge en løsning som er dyrere og rækker ud over dit private behov.

Bredbåndet opstod i forbindelse med internettet. Man kommer altså derfor ikke uden om at forholde sig til bredbånd når man skal have internet. Bredbånd kommer af det engelske ord ”broadband”. Den laveste betegnelse for bredbåndshastighed i Danmark har været 128 kilobit. Det er en meget langsom internetforbindelse. I dag er det laveste der kan købes omkring 256 kilobit. Dette er helt fint, hvis man kun bruger sit internet til at surfe lidt på internettet, læse og besvare e-mails og så videre. Vil du til gengæld gerne downloade film og musik eller se videoer på nettet og så videre er bredbåndsprisen lidt dyrere og du må investere i en højere hastighed. De fleste har behov for 256 kilobit i sekundet.

Bredbåndsprisen afhænger af hastigheder

Minimumshastigheder er en aftale mellem udbyderne af bredbånd og forbrugerombudsmanden. Aftalen skal gøre det mere gennemskueligt for den private forbruger at være garanteret en minimumhastighed. Du er altså dermed sikret minimumshastigheden og ikke mindre end det. Bredbåndsprisen afhænger næsten selvsagt af hvad minimumshastigheden er.

Bredbåndprisen afregnes som regel hvert halve år. En minimumshastighed på 40 Mbit koster omkring 300 kroner plus/minus. Du kan til gengæld også få en lavere minimumshastighed på for eksempel 5, 10 eller 20 Mbit. Dette kan du få for mellem 200 og 300 kroner.

Du kan være heldig at det ikke koster noget at oprette den nye bredbåndsforbindelse.

Hvad ender min bredbåndpris med at være?

Din bredbåndspris afhænger af hvor stort eller lille dit behov er. Det vil sige hvor mange Mbit du skal have. Du kan nøjes med 10 Mbit når du fra en computer ønsker at kunne streame tv, se film og lytte til musik. Det burde kunne lade sig gøre at bruge to computere på denne hastighed uden at forbindelsen sinkes. Dette er dog med undtagelse af hvis en af computerne nedhenter meget store filer eller streamer film. 10 Mbit er altså derfor for lidt, hvis I vil kunne streame film fra begge computere samtidigt.

Hvis du ønsker en super høj forbindelse så er det muligt at tilkøbe 100 Mbit. Dog anbefales 100 Mbit faktisk ikke til private men som regel til virksomheder. Men hvis man alligevel vil have den hurtigste forbindelse er det muligt. Dog skal man her være opmærksom på at man skal skifte sin forbindelse ud hvis det er en kobberforbindelse man har. Vær dog opmærksom på at det ikke er alle steder i landet det er muligt at opnå en forbindelse på 100 Mbit. Ikke alle områder er i besiddelse af fiberforbindelse endnu. Både i byerne og på landet. 100 Mbit skal i øvrigt heller ikke tilslutte forbindelsen via WiFi, men kabel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *