La Vida Verde

Få et endnu bedre trådløst netværk

bedre internet

Læs med her, og find ud af hvordan du optimere din trådløse forbindelse derhjemme. 

Du er med stor sandsynlighed ikke den eneste i Danmark, der af og til kan være træt af et alt for langsomt netværk. Du har muligvis også hørt det før, ”en ny router kan give din en bedre ydelse.” Dog er det ikke altid routeren der er dit problem, men det er rigtigt nok, at en god router selvfølgelig hjælper på et bedre trådløst netværk, bredere rækkevidde og naturligvis sikkerhed.

Netværket er vigtigere end før

I dag er det ikke længere optimalt med blot et standard trådløst netværk, der kun er godt nogle gange. Danskerne bliver mere og mere kræsne når det handler om netværk, og netop derfor er 50 og 100 Mbit forbindelserne stødt stigende blandt forbrugerne. Det trådløse netværk er blevet en stor del af vores hverdag, og derfor skal det naturligvis fungere optimalt.

Derfor er der også flere løsninger du selv kan overveje, når du skal optimere dit trådløse netværk, men dit kodeord er accespoint.

Det vigtigste når du skal optimere din trådløse router er, at den fungere som den skal. Her skelnes der typisk imellem wlan-routere og accespoints. En wlan-router er blot en router med indbygget accespoint. En accespoint kan siges at være en hvilken som helst enhed, der giver dig adgang til et trådløst netværk.

Ydermere anbefales det altid, at hvis du vil have mest ud af dit trådløse netværk, så skal du vælge rene accespoints. På den måde får du en helt ”ren” trådløs tilkobling til dit netværk, og signalerne skal derfor ikke igennem så meget.

Fejltagelsen de fleste gør

Der er rigtige mange der laver denne lille fejltagelse, men som har stor betydning for dit netværk. Når routeren sættes op, skal du være opmærksom på, om du allerede har en router fra din bredbåndsleverandør (find den på https://internettjek.dk/). Har du ikke helt styr på hvordan den ser ud, så er det den som dit kodeord til internettet står bag på. Netop i denne situation, er der mange der fejlagtigt vælger at købe en ny router, og derefter tilkobler denne router til den gamle. Dette vil kun give dig et endnu dårligere netværk.

Undersøg signalstyrken

Den mest almindelige undersøgelse er naturligvis af din signalstyrke. På den måde finder du ligeledes den bedste placering af dit accespoint/wlan-router. Denne undersøgelse er god at lave, fordi du kan se hvor de bedste signaler er, og ligeledes se, hvor der evt. skal tilkobles en rækkeviddeforlænger, hvis du bor i et stort hus.

Du kan undersøge din signalstyrke på flere forskellige måder. Du kan blandt andet anvende programmet InSSIDer. Med dette program vil du få en liste over de trådløse signaler der er i dit område, og ligeledes se deres seneste og nuværende signalstyrker. Du kan ydermere, hvis du har en Mac-computer, hente Wi-Fi Scanner eller Airradar i Appstore. Har du Android, kan du vælge at hente Wi-Fi Analyser. Med disse værktøjer kan du undersøge signalstyrken de forskellige steder i din bolig, og på denne måde finde det mest optimale sted at placere dit udstyr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *