La Vida Verde

Foredrag, workshop eller kursus i Djursland, Østjylland

kurser

Djursland er område, som dækker næsen af Jylland og som har smuk natur og ligger tæt på vandet. Man er altså tæt på naturfyldt, landlig idyl, mens man kun er en køretur væk fra større byer som Århus og Randers, mens mindre byer som Ebeltoft og Grenaa ligger klar til at imponere med deres hyggelige atmosfære. Djursland er et flittigt besøgt område, hvis man ønsker at tilbringe tid i sommerhus og ferieland, men det er også et oplagt sted at overveje, hvis man går med tanker om at afholde en workshop, et seminar, et foredrag eller kursus, netop fordi området byder på inspirerende natur og ro, mens der er gode faciliteter, hvis man ønsker at indlogere sine gæster eller deltagere, men naturligvis også hvis man blot ønsker at afholde begivenheden over en dag.

Hvad er forskellen på foredrag, workshop og kursus?

Hvis man går med overvejelserne om at afholde et event, er det værd at vide, hvad forskellen er på de forskellige former for sammenkomster. Et foredrag og et kursus minder meget om hinanden. Man kan forestille sig, at et foredrag ofte vil være af kortere varighed end et kursus, selvom det ikke altid er sådan. Et foredrag indebærer typisk, at vedkommende der afholder det, har noget helt særligt på hjerte, som skal formidles ud til en masse lyttere. Det kan dreje sig om alt fra vægttab, til sport, til økonomi, til psykologi og meget mere, men der vil typisk være en der fortæller og svarer på spørgsmål fra dem, der lytter. Et kursus varer ofte en dag eller længere, og her er der et tema, som er omdrejningspunktet. Nogle er ansvarlige for kurset, og de skal formidle viden om temaet til de fremmødte kursusdeltagere. Der kan både være foredrag og gruppearbejde som en del af kurset. En workshop er ofte mere praktisk anlagt og indebærer, at deltagerne selv lægger en indsats og er med til at skabe eventet.

Hvad skal du huske, hvis du vil holde foredrag, workshop eller kursus?

Der er mange ting, man bør forholde sig til, når man skal afholde et event. Hvor stor skal begivenheden være? Hvor mange deltagere? Hvor skal det afholdes? Hvilke rammer er nødvendige? Altså skal man overveje, hvor store lokaler, man har brug for, og hvor mange stole, der skal bruges. Desuden skal man overveje, om man har brug for projektor, smartboard, tavle eller lignende. Derudover skal man rent praktisk overveje, hvor længe begivenheden skal vare, og hvordan deltagerene skal indlogeres, hvis det varer længere end en dag. Skal de sove på stedet eller er det eget ansvar at finde et sted at sove. Ofte vil der også være forplejning som en del af kursets pris, hvilket derfor også er af stor vigtighed. Med andre ord skal man beslutte, hvem der er målgruppen for begivenheden, hvordan man når dem og hvad den målgruppe vil betale for at deltage. Derfor skal man overveje ad hvilke kanaler, man vil reklamere for sit event for at ramme alle de mennesker, man ønsker at få til at deltage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *