La Vida Verde

Gør det selv og spar penge


malerpensel med blå farve

Trænger hjemmet til at blive frisket op, så gør en gang maling altid underværker. Frisk maling er den bedste måde at skabe lyse og indbydende rammer på. Det er en opgave de fleste har mod på selv at klare i deres fritid og det kan da også sagtens gøres selv af uerfarne folk med et superpænt resultat. Det letteste vil selvfølgelig altid være at bruge fagfolk til håndværkeropgaver, men lige netop omkring maling, kan de fleste boligejere sagtens klare det meste selv med den rette viden, tålmodighed og indsats.

Tvivler du på egne evner, men vil gerne spare omkostningerne til en professionel maler, så gør alligevel et forsøg. Start med et mindre projekt, hvor du kan høste gode erfaringer til at komme videre med. Begynd gerne med et enkelt rum, der helst ikke er for stort eller rummer alt for mange tekniske udfordringer, det vil med garanti give blod på tanden til med tiden at gå videre rum for rum.

Her kommer et par nyttige tips og idéer til, hvordan du lettest kommer i gang med at male for allerførste gang.

Få hjælp til valg af indendørs maling

Rigtige amatører kommer længst, hvis de lurer de professionelles kort godt af. En tømrer bruger aldrig en sløv sav og på samme måde, vil en rigtig malersvend heller ikke lade sig nøje med mindre, end det allerbedste værktøj. Spar ikke på udgifterne til pensler, ruller og den slags. Køb kun den kvalitet, som de professionelle foretrækker, selvom du kun er amatør. Der er nemlig god grund til at kopiere deres sans for kvalitet, arbejdet glider simpelthen lettere og slutresultatet bliver pænest. Husk, hvis du sørger for at passe godt på dit værktøj og rense det grundigt, så kan det sagtens bruges igen og igen og holde til at blive anvendt i rigtig mange år.

Når der skal indkøbes indendørs maling, så er det også fristende bare at vælge det billigste, som sikkert er godt nok. Billig indendørs maling har dog aldrig samme dækkeevne, som de lidt dyrere slags og derfor bliver maleropgaven mere besværlig og kan i sidste ende koste det samme, fordi der skal bruges større mænger maling. Få en kyndig vejledning inden du vælger indendørs maling og husk altid, at der skal forskellige slags maling til forskellige opgaver. Der er ikke en universalmaling, der kan bruges til alt, men der skal flere produkter til og her gælder det om at lytte godt efter dem, der ved noget om indendørs maling.

En typisk faldgrube ved valg af indendørs maling

Gå ikke i gang med at male, før du er helt sikker på, at du har de korrekte produkter. Der er absolut ingen grund til at lave en masse arbejde selv, hvis det ender med at være helt forkert. Spørg, hvor du handler og spørg gerne om alt. En typisk begynderfejl er, ikke at skelne mellem vådrumsmaling og almindelig maling. Til badeværelset skal en anden slags maling på væggene end i stuen. Lofter, paner og den slags kan heller ikke nøjes med maling beregnet til vægge.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *