La Vida Verde

Goodgame Big Farm

Er du typen, der kan lide at spille spil, hvor du over tid skal bygge noget op og glædes ved at se det vokse sig stort og er du samtidig glad for dyr og landbrug, så er Goodgame Big Farm lige noget for dig. Big Farm er Goodgame Studios svar på den populære bondegårdsgenre indenfor online spil – en genre hvor Hay Day og Farmville længe har domineret, men hvor Big Farm er et frisk og godt alternativ.

Goodgame Studios er et spilfirma fra Hamborg i Tyskland, der med raketfart har sprunget ud over stepperne og i løbet af få år er vokset til over 500 ansatte og over 150 millioner registrerede spillere verden over. Det er med andre ord ikke hvem som helst der står bag spillet Big Farm, hvilket kvaliteten af spillet også bekræfter.

Som Goodgame farmer skal du – præcis som i de andre spil fra Goodgame Studios – bygge noget op fra bunden og med tiden, arbejdet og dygtigheden, se det vokse til storhed. I dette tilfælde er vi taget på landet og skal drive vores egen bondegård – eller amerikanske farm, som det nærmere er. En Goodgame farmer høster afgrøder på markerne, fodrer dyrene og venter til hun kan sælge æg eller levende kvæg på markedet. Som man avancerer i spillet, bliver der låst op for nye bygninger, mulighed for at hyre flere hjælpere og udvide ens farm.

Goodgame Big Farm udspiller sig i en grøn verden, hvor det altid er dag og lyst. Alle spilelementer og figurer er tegnet i en flot og tegnefilmsagtig grafisk stil, der er lækker at se på, når man spiller. Spillet er veldesignet og dets kontroller og menuer er nemme at gennemskue og anvende. Hvis man som spiller holder musen over bygninger og marker kan man se hvor byggeprocessen eller produktionen er færdig. Holder man musen over en opgavekknap, kan man se hvilke mål man skal gå efter næste gang. Klikker man på en bygning eller et andet element, popper der en række af knapper op, hvor man kan se alt hvad man på det givne tidspunkt kan gøre med det man har klikket på. For eksempel plante korn på en mark, eller opgradere eller flytte en bygning.

Goodgame Big Farm er i denne type spil, hvor man skal vente på en energiopladning eller endnu mere irriterende at skulle bede ens venner om hjælp for at gennemføre eller færdiggøre en bygning eller et projekt. Spillet er bygget så ens mål er at skabe et selvforsynende miljø og økonomi. Hvis du samler æg eller grise, får du også materialer så du kan lave gødning til markerne, hvilket får afgrøderne til at vokse hurtigere og muligheden for for eksempel at dyrke æbler.
Goodgame Big Farm er et nyt spil, men bygger faktisk på et ældre spil fra Goodgame, blot kaldet Goodgame Farmer eller Goodgame Studios Farmer. Dette spil var meget mere simpelt og handlede om små lodder på marken, hvor Big Farm giver én det store overblik og et hav af flere muligheder for at styre en hel bondegård med alt hvad det indebærer.

KOM I GANG MED GOODGAME BIG FARM

Big Farm er gratis og spilles direkte i din browser og derfor kan du komme i gang med at spille lige med det samme – uden investering eller installation. Når du har registreret dig og oprettet en bruger, så du altid kan gemme spillet og vende tilbage til det igen og igen når du har tid og lyst, bliver du præsenteret for en kort tutorial. Spillet holder dig i hånden gennem de første par levels og sørger for at du begynder at udbygge din farm og bygge flere bygninger og konstruktioner. Spillet er avanceret og rummer en masse elementer, så det aldrig bliver kedeligt at spille. Du skal ikke kun plante nye afgrøder, men også sørge for at udvide med mere land, male og udsmykke din gård, lave gødning, fodre dyr og sørge for at holde dine ansatte mætte og tilfredse. Efterhånden som du udvider din farm, er du nødt til at ansætte flere hjælpere for at drive den, og hele tiden søge at opnå mere land og brede dig ud over landskabet.
Du får i løbet af spillet hele tiden nye opgaver, du skal løse og du er aldrig i tvivl om hvad du skal gøre næste gang. Når du løser opgaverne får du ekstra belønninger, der hjælper dig med at få din farn til at vokse hurtigere.

GOODGAME BIG FARM – ET MULTIPLAYER SPIL

Goodgame Big Farm er som sagt et spil med mange muligheder og et spil, der hele tiden byder på nye udfordringer til dig som spiller. Men det er ikke alt. Det er ikke uden grund Goodgame Studios der står bag dette spil. Det tyske spilfirma er kendt for at have et stort socialt element i deres online spil. Mange millioner mennesker verden over spiller Goodgame Big Farm og når du er oprettet på serveren, kan du altid sammenligne din egen farm med de andres, hvilket giver et konkurrenceelement og en motivation for at ekspandere og nå videre i spillet. Vil du hellere samarbejde end konkurrere kan du starte eller tilmelde dig et såkaldt kooperativ, hvor du kan arbejde sammen med andre gårde og dermed tjene flere penge end hvis du er alene. Udover dette giver det også en følelse af sammenhold, for ikke at tale om glæden ved at skabe noget sammen med mennesker, der kan sidde bag skærmen i lande og kulturer langt fra dig selv.

Goodgame Big Farm er som sagt både gratis og browserbaseret. Hvis du efter at have læst denne introduktion selv har fået lyst til at gå i gang med spillet, så kan du spille det nu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *