La Vida Verde

Hummel håndbolde i forskellige størrelser

sporthall

Når du går til håndbold, er det vigtigt at du har mulighed for at finde en håndbold i den størrelse, der passer bedst til dig og den aldersgruppe du er i. Det er desuden nødvendigt at du har en håndbold, da du ikke har mulighed for at spille spillet uden en håndbold. Hvis du vil finde den helt perfekte håndbold med mærket Hummel, kan du godt blive sat ud for en større udfordring, for i dag findes der utrolig mange håndbolde, som har mærket Hummel. Hummel har været på markedet i mange år, og da de hvert år har produceret mange gode og prisvindende håndbolde, er det svært at finde den du synes bedst om. Hvis du ikke er interesseret i en håndbolde fra Hummel, findes der også mange andre håndbolde, som du kan vælge imellem.

Da der er mange størrelser, som du skal tage højde for, kan det være svært at vide hvor man skal begynde at lede. For at gøre det let for dig, har vi samlet de forskellige størrelser i næste afsnit af vores artikler. Vi kan allerede nu afsløre, at du har mellem 5 forskellige størrelser, som du kan vælge imellem.

Mange størrelser at vælge imellem

Som vi nævnte før, er der fem størrelser, som du kan vælge imellem. Størrelser har både et tal, men hvis du snakker med en der kender til håndbold, vil han ofte sige størrelsen med et navn. Størrelser er som følger:

  • Størrelse 0 – Denne størrelse bliver primært brugt til U6, U8 og U10. Det er både drenge og piger, som bruger denne størrelse. Hvis du snakker med en træner eller anden person, som er meget inde i håndbold, vil han ofte kalde håndbolden for en ”mini-håndbold”.
  • Størrelse 1 – Størrelsen her bliver kun brugt til U12 drenge og piger. Den er lidt større end håndbolden i størrelse 0, og det skyldes at børnene på dette tidspunkt er ved at udvikle nogle større hænder, og hvis de fortsatte med at bruge størrelse 0, vil det blive for let for dem.
  • Størrelse 2 – Der er to forskellige størrelse 2. Hvis vi starter med at kigge på herrerne, vil de kun bruge denne størrelse når de er U14, og her vil bolden blive kaldt for junior-håndbolden. Damerne derimod vil ikke komme til at skulle bruge en størrelse større. I stedet skal de bruge denne bold fra de er U14 til de bliver U18. Også de damer der spiller på et senior hold vil skulle bruge størrelse 2.
  • Størrelse 3 – Dette er den sidste størrelse, og det er den størrelse, som man typisk bruger når drengene er rykket op i U16 eller i U18. Derudover er det også den størrelse, som senior-holdet bruger.

Hvorfor bruger man forskellige størrelser i håndbold?

Der er mange meninger om hvorvidt man skal bruge forskellige størrelser i håndbold, men en af de primære årsager til at man har valgt at gøre det er, at det ellers vil blive en for lille bold. Der er mange der mener at piger også skal have lov til at spille med en bold i størrelse 3. Samtidig er der også mange der mener, at en bold i størrelse tre til piger vil blive for stort, og eftersom at piger typisk har mindre hænder end hvad mænd har, vil de ikke kunne håndtere en så stor bold.

Hvis kvinderne får en for stor bold, vil de ikke kunne spille håndbold ligeså hurtigt som de gør på nuværende tidspunkt. Samtidig vil de have svært ved at gribe bolden, ligesom at de vil have problemer når de skal til at lave en aflevering til en af deres medspillere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *