La Vida Verde

Hvorfor har vi egentlig vinduer

Vinduer

Når man bygger nyt, starter man som regel med at lave en skitse, hvor man markerer døre og vinduer. På den måde kan man ved byggerier tage hensyn til, hvor der skal være en dør eller et vindue, så man laver plads til det. Det er især meget vigtigt, hvis man arbejder med mursten, hvor det ikke bare lige kan laves om.

Men hvorfor egentlig alt det besvær? Kunne man ikke bare gøre som i gamle dage og lave en bolig som en hule uden vinduer? Så ville det være en del nemmere at få bygget nyt…

Hvad bruges vinduer til

Det er desværre ikke helt så enkelt med de vinduer. Døre er uden diskussion en nødvendighed, for ellers kan man ikke komme ud og ind af boligen uden træk udefra.

Men faktisk er vinduer også ret nyttige og nødvendige.

En grund til, at vi skal have vinduer, er sollys. Vi mennesker får i forvejen for lidt sollys, fordi vi opholder os så meget indenfor, og derfor er det ekstra vigtigt, at vi lukker sollyset ind i vores hjem.

Og det gør man med vinduer.

Samtidig nyder vores planter også enormt godt af sollys – ja faktisk ville størstedelen af vores stueplanter dø, hvis ikke vi havde vinduer til at skaffe dem sollys.

En anden god ting ved at have vinduer er udsigten. Når man er indenfor i varmen og hygger sig, kan det være ekstra hyggeligt at kunne kigge udenfor. Især når det er koldt i vejret, kan det være rart at kigge ud på frosten eller snevejret, eller måske holde øje med børnene i haven om sommeren.

Det kan selvfølgelig også bruges til at udspionere folk på gaden eller naboen, hvis man er til sådan noget. Ens udsigt kan også komme en til gode, hvis man hører til typen, der går eller cykler på arbejde. Så kan man nemlig lige kaste et blik udenfor igennem vinduet om morgenen, inden man tager på arbejde og derved få en fornemmelse af, hvor koldt eller varmt det er, om det regner og sådan noget.

Hvor kan man købe nye vinduer

Hvis man står i den situation, at man gerne vil have lavet sine vinduer helt om, kan det hurtigt blive meget omfattende. Derfor kan det være en god ide at finde en ekspert og rådføre sig med, inden man bestemmer sig.

Men ikke desto mindre kan man i mange tilfælde sagtens få skiftet sine vinduer ud, uden at det vil medføre det største besvær. Det er selvfølgelig ikke en helt let ting at gøre, fordi man skal være sikker på, at vinduer bliver sat i, så de er tætte. For ellers lukker man masser af kold luft ind i rummet konstant. Derudover skal man også sætte dem i, så det sidder pænt, og så det holder. Ingen vil have lavet noget, der går i stykker kort tid efter, det er lavet.

Er man bosat på Lolland Falster, er man i den heldige situation, at der findes mange gode eksperter, der kan hjælpe en med sine vinduer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *