La Vida Verde

En kloakmester kan mestre dine kloakproblemer

i kloakken

I Danmark bor vi dejligt med et kloaksystem, der for det meste fungerer, og et rensevandssystem, der sørger for dejlig, rent vand til os. Når alt fungerer og spiller sammen, har vi altså et rigtig fint kloak- og rørsystem. Men som sagt er det kun, når tingene fungerer. For når tingene ikke fungerer, kan der hurtigt gå kludder i rørsystemerne, rør kan blive stoppede og generelt kan der opstå problemer, som kan gå ud over mange mennesker.

Derfor er det vigtigt, at man har nogle folk ansat, eller folk man kan ansætte, som kan løse de problemer, der måtte opstå. En af disse ansatte kunne meget vel være en kloakmester.

Hvad er en kloakmester?

En kloakmester er en fagligt uddannet person inden for alt sådan noget med kloaker og rør. Det gælder i teoridelen både de mest almindelige ting inden for kloakker og rør, lovgivning og bestemmelser inden for området, de forskellige rørtyper og valget af dem. I det praktiske område gælder det sådan noget som det at kloakere, som kan være temmelig omfattende og både indeholde arbejde med ledninger, at opbygge brøndbunde, at skulle tilslutte til hovedkloak, at finde på overgangsløsninger og den generelle sikkerhed omkring det hele.

Derfor kan det da heller ikke undre nogen, at selve ordet kloakmester er en beskyttet titel. Man har først ret til at kalde sig kloakmester, når man har taget uddannelsen, bestået de medfølgende eksamener samt blevet registreret i kloakmesterregisteret, som sikkerhedsstyrelsen forvalter.

Hvor kan man finde en kloakmester?

En kloakmester kan sådan set findes over det meste af landet. Men hvis man ønsker den bedste, eller måske bare en ekspert inden for det problem, man skal have løst, er det nok ikke sikkert, at alle lige kan bruges.

Er du bosat i Østjylland og måske ligefrem omkring Aarhus, Randers eller Djursland, er der gode chancer for at finde en kloakmester, som gerne tager langt for at fuldføre arbejdet.

De mest normale grunde til at kontakte en kloakmester privat er, hvis der er problemer med oversvømmelser i ens ejendom, eller man opdager problemer med en kloak tæt på ens bolig.

Er man bosat tæt på vand, har man sikkert prøvet flere gange at få oversvømmet kælderen med regn, når det danske vejr slår ind. Det kan være en temmelig ubehag og irriterende oplevelse, men det er heldigvis noget, som en kloakmester har prøvet mange gange før. Det betyder altså, at han eller hun meget hurtigt vil kunne finde på en løsning og få gjort noget ved problemet. Afhængigt af hvordan ens bolig ser ud, kan personen måske endda tilbyde en mere permanent løsning, der vil sikre, at der ikke kommer vand i kælderen igen. Men det vil nok kræve en større rørrokade og måske udskiftning af nogle af dem samt en indsættelse af et dræn. Og sådan nogle ting koster jo både lidt tid og penge, så det er ikke noget, man bare lige gør. Men oplever man en del oversvømmede kældre, er det nok værd at overveje grundigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *