La Vida Verde

Det skal du vide, før du går i gang med asfaltrepararation

asfalt

Er asfaltbelægningen i indkørslen ustabil og fyldt med huller? Eller er kørebanen uden for vinduet måske ved at være så ujævn, at det snart er uforsvarligt for cyklister og biler at færdes der? Det er nok ganske tydeligt at det kræver til en god omgang asfaltreparation. Men hvornår er dit ansvar at gøre noget ved det og hvornår kan du lægge ansvaret for reparationen på andres skuldre? Og hvordan griber du en asfaltreparation af på egen hånd?

Privat eller offentlig grund?

Det allerførste spørgsmål du skal stille dig selv før du går i gang med arbejdet er om det der skal repareres er på din egen private grund eller om det er offentlig grund. Det vil altså sige at hvis skaden er på asfalten i din indkørsel er det fuldt ud dit eget ansvar at gøre noget ved det. Men hvis det derimod er på den offentlige villavej er det ikke dit ansvar, heller ikke selvom det er uden for dit vindue. Hvis problemet på offentlig grund har stået på længe, uden at der er blevet gjort noget ved det, kan det dog være smart at informere din kommune om skaderne. De har højst sandsynligt ikke kendskab til problemet hvis ingen på vejen kontakter dem. Det er dog fuldt ud kommunens ansvar at sørge for, at de offentlige veje er sikre at benytte. Din egen indkørsel er der dog ikke andre end dig selv, der har interesse i og derfor ligger ansvaret også fuldt ud på dine skuldre. Men hvad stiller du så op med den opgave?

Drop de hurtige lappeløsninger

Det kan være lidt uoverskueligt at skulle kaste sig ud i et projekt som dette, hvilket ofte resulterer i at folk finder på hurtige lappeløsninger for at feje problemet af banen. Det er dog vigtigt, at du inden din planlagte asfaltreparation sætter dig ordenligt ind i det. Hvorfor er der sket skade på asfalten? Det er et af de første og mest centrale spørgsmål, du skal tage stilling til. Er det ren og skær almindelige slitage. Asfalt slides jo af brug og ikke mindst solens varme, så det er ikke helt urealistisk, at det blot er det, der er årsagen til det. Men du skal have in mente, at der også kan være andre dybereliggende årsager til problemet. Hvis du ikke selv har så meget forstand på området, er det derfor altid en god ide at alliere dig med en professionel, før du begynder at gøre noget som helst selv. Du kan nemt risikere blot at gøre skaden være ved at finde på nogle måske nok så kreative men også alt for hurtige, hjemmelavede og uholdbare løsninger. Det er derfor en rigtig god ide at du som første skridt i din asfaltreparation kontakter fagfolk i dit område, så de kan hjælpe dig til en bedre løsning. På den måde får du et kvalitetssikret resultat, som kan holde til mange års brug og slitage igen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *