La Vida Verde

Vælg den rigtige fyringsolie

olie

Fyringsolie kan bestilles på diverse hjemmesider og på tanker. Det kan du gøre overalt i Danmark – om du så er fra Sjælland, Fyn eller Lolland eller et helt fjerde sted. 

Der findes forskellige former for fyringsolie, som passer godt til forskellige anlæg hver især. For at få den olie som passer bedst til dit fyringsanlæg er det en god idé at informere din olieleverandør om, hvilket anlæg du har derhjemme. Vær desuden sikker på at du får fyringsolien fra en tankvogn, da der er biodiesel i transportdiesel, hvilket gør at du risikere at få oliepest i olietanken, hvis der fyldes transportdiesel i. Olietankens indhold skal kasseres og tanken renses, hvis der kommer oliepest i.

Hvis du skifter olietype, bør du samtidigt foretage en indregulering af brænderen og hvis din kedel har et helt specifikt krav til olietype, vil din servicemontør informere dig herom. Temperaturen i kedelen på dit fyr skal nemlig være korrekt, for at fyre optimalt. Den rigtige temperatur er i mellem 55-60 grader for nyere kedler mens ældre kedler skal være over 60 grader. Desuden er der et manometer på kedlen, hvor du kan tjekke temperaturen. Manometeret ligner et ur med en nål indeni og sidder på både kedlen og på et rør ved siden af.

Alternativer til fyringsolie

Alternativer til fyringsolie er for eksempel biobrændsel, fjernvarme, solfanger og varmepumper. Der findes stadig en fjerdel af alle danskerne som ikke er dækket af fjernvarme. De benytter enten oliefyr eller biobrændsel. Fjernvarme til gengæld billigt og miljøvenligt. Omkring 60 % af danskerne anvender fjernvarme. Solfangeranlæg er en opvarmningskilde som får sin varme fra solen. Varmepumper er en supplerende varmeløsning til din bolig. Det du skal gøre op med dig selv er om du ønsker en helt ny varmeforsyning eller blot ønsker et supplement til den eksisterende løsning.

Sådan fyrer du optimalt op

Hvis du fyrer på den mest optimale måde er der 10 % at spare på varmeregningen, hvis dit oliefyringsanlæg og dine radiatorer er indstillet rigtigt. Hvis disse er indstillet korrekt er det en rigtig nem måde at spare nogle penge på.

Den mest optimale måde at opvarme op med oliefyr kræver, at fyrets brænder er indstillet rigtigt. Få derfor foretaget et årligt tjek af din kedel af en autoriseret servicemontør. Servicemontøren tjekker om alt er, som det skal være samtidig med at han/hun foretager en brænderjustering, som vil optimerer fyrets ydeevne og på den måde sparer miljøet for unødvendig forurening. Måleren (nålen) skal stå i mellem 1-2,5 bar, for at virke optimalt. Hvis man har et åbent anlæg må trykket godt ligge under 1 bar. Ligger trykket på under 1 bar på et anlæg, som ikke er åbent, så skal trykket hæves, hvilket du selv kan gøre. Tjek gerne trykket en gang om måneden. Du skal tage kontakt til din servicemontør, hvis dit anlæg har behov for vand mere end tre gange om året. Kan dit oliefyr i øvrigt skifte mellem sommer- og vinterindstilling kan du med fordel benytte dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *