La Vida Verde

Gylletransport letter arbejdet for festivalarrangører og landmænd

transport af gylle

Når man skal arrangere en festival, er der mange praktiske ting at tage højde for. Udover at sørge for god musik, en velfungerende teltplads og armbånd til de mange gæster, skal man også huske på forplejningen. Det gælder blandt andet mad og drikkevarer, samt toilet og bad.

Få styr på festivalens toiletter med gylletransport

Til toilettet er det vigtigt at have en aftale med et firma, der beskæftiger sig med gylletransport. De kan nemlig også suge slam, og på den måde gøre toiletterne klar til nye gæster. Mange undervurderer nemlig, hvor ofte toiletterne skal tømmes, og hvor store konsekvenser det har for resten af festivalen.

Det kan for det første øge oprydningsarbejdet for de frivillige, da gæsterne finder på andre løsninger, hvis toiletterne er stoppede. Derudover kan det give dårlig stemning, hvis gæsterne skal leve under uhumske vilkår. Det er som oftest en del af en festivals feedback, om de besøgende var tilfredse med deres vilkår.

Her gælder det også, om man hurtigt og let kunne finde et ledigt toilet, som var nogenlunde rent, og havde vand og desinficerende sæbe. For mange festivalbesøgende er det nemlig med tiden blevet meget vigtigt, at de har så rene forhold som muligt at bo i. Det hænger også sammen med, at billetterne generelt er steget i pris, og at man derfor forventer mere af festivalerne. Toiletternes stand er derfor vigtige for, at de samme gæster også køber billetter til året efter. Således er det en central del af festivalens økonomi at have styr på de gode toiletforhold.

Landbrugene kan sprede gylle på markerne ved hjælp af gylletransport

Ude på landet er der mange landbrug, der spreder en del gylle på deres marker. Det gør de i foråret, mens deres afgrøder er igang med at vokse. Her optager de en masse næringsstoffer fra gyllen, som giver dem bedre vækst. På den måde gror planterne bedre og hurtigere, og landmændene får derfor et større udbytte af deres afgrøder. Gyllen er derfor en investering for landbrugene, da gyllespredningen som oftest giver bedre resultater. Landmændene har dog også brug for hjælp til at transportere gyllen til og fra deres marker. Det kan de få hjælp fra dette firma, der leverer og flytter gylle.

Firmaer med fokus på gylletransport kan findes overalt i landet, men er særligt til at finde i områderne omkring Herning og Silkeborg. Her findes der nemlig stadig mange traditionelle landbrug, der har store forbrug af gylle. Som landmand skal man huske på, hvilke perioder i løbet af året, at man må sprede gyllen. Det lugter meget stærkt, og kan derfor være til gene for beboerne i området. Som oftest må man begynde at sprede gylle fra foråret og indtil høst, men der er dog også særlige regler. Det gælder for eksempel helligdagene i forårsmånederne, hvor man skal være opmærksom på, at der bliver holdt en masse konfirmationer og bryllupper. Derfor må man ikke lægge gyllen ud her, men bliver nødt til at vente et par dage.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *