La Vida Verde

Skrøbelevhus, et opholdssted for unge mennesker.

skateboard

Skrøbelevhus er et tilbud til unge mennesker der ikke længere har mulighed for, at bo hjemme ved deres forældre eller andre myndige personer længere.

Det er beliggende i naturskønne omgivelser på Langeland, ikke langt fra øens største by, Rudkøbing. Fra Rudkøbing er der offentlig transport ud til resten af verden, så selv om Langeland kan forekomme som værende langt væk, er det slet ikke så langt væk igen.

Huset er åbent for besøgende i weekender og i ferierne, og som beboer har man mulighed for at være sammen med andre unge mennesker der har de samme udfordringer som selv står overfor. I  Skrøbelevhus er der vokse tilstede døgnet rundt, året rundt, så man kan altid komme i kontakt med en voksne der kan hjælpe en.

Hvem kan bo her?

Det er som tidligere nævnt et bosted for unge mennesker der ikke længere har mulighed for at bo hjemme ved deres forældre længere. Om man bliver tilbudt en plads på Skrøbelevhus kommer an på en vurdering der bliver foretaget nede på kommunen. Din sagsbehandler skal henvise dig til Skrøbelevhus, og når det er gjort kan du komme forbi enten med din familie eller din sagsbehandler og se på vores faciliteter. Ved os får du dit eget værelse og vi hjælper dig med at indrette det og hvis der mangler noget skal vi nok hjælpe dig med at købe det.

Hvordan er det at bo på Skrøbelevhus?

Man kan sige, at alle der bor på Skrøbelevhus har en eller anden form for personlige problemer. Så lige meget hvem du er eller hvad du kæmper med, kommer du ikke til at føle dig udenfor her ved os. De mest almindelige problemer for vores beboer, er at de har haft en del problemer med deres familie og andre nære relationer der ikke fungere. Ved os hjælper vi dig med at komme på ret køl igen.

Vi gør meget ud af friluftsaktiviteter, go vi bruger således meget tid udenfor på forskellige aktiviteter, nogle undervisnings relaterede andre bare for hyggens skyld. Vi går meget op i, i at du får gennemført din skolegang og vi sørger derfor, for at undervisning er en integreret del af din hverdag. Vi tilbyder undervisning indtil 10. Klasse.

Men af forskellige former for fritids aktiviteter, kan vi tilbyde Roning, Sejlads med havkajak, muligheden for at tage dykkercertifikat, klatring, cykling og meget andet.

Vi er samtidige meget sociale og gør hvad vi kan for at du føler dig hjemme her ved os, og vi har også en masse aktivister indendørs hvor alle kan være med til forskellige spil og andre aktiviteter. Desuden tager vi hvert år på ferie, som regel til steder i det sydlige Europa, det kan være Tyrkiet, Grækenland og så videre. Du har får også lov til, at have indflydelse på hvad der sker i din hverdag her på skolen, og vi søger for, at inddrage eleverne i de beslutninger der bliver truffet, og som har indflydelse på jeres hverdag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *