La Vida Verde

Styret underboring

underboringer

Hvis du har gang i et større graveprojekt, så er det altid en god idé lige at tjekke muligheder for, hvordan det kan gøres lettes og med mindst besvær. En styret underboring er ideel løsning, hvis der skal lægges kabler, rør eller ledninger, fordi man slipper for unødig gravearbejde. Hvis det f.eks. er PE-ledninger, som der skal lægges ned i jorden, så kan det varmt anbefales at bruge No dig metoden indenfor styret underboring. No dog metoden betyder, som navnet hentyder til, at man ikke graver, men i stedet for borer sig ned med udstyr som kan styres oppe fra. Det sparer uden tvivl en masse arbejde, for hvis du skulle lave en større udgravning kunne det let tage længere tid, og være generende for omgivelserne.  Med den styret underboring og no dig metoden, så bliver der boret ned i stedet for at grave op. Det er vigtigt, at følge med tiden og anvende de nye muligheder som der opstår i takt med udviklingen. Der er ingen grund til at udfører hårde manuelt arbejde, når det teknisk er muligt, at gøre det meget nemmere.

No dig metoden

Bare navnet er tiltalende, fordi det hentyder til så lidt arbejde som muligt, da teknikken nu kan ordne det effektivt. Der findes flere forskellige dygtige firmaer i Danmark, som udfører styret underboring med no dog metoden, som kan udfører opgaven professionelt og virkningsfuldt. Det er desuden muligt at lægge rørene lige præcis, som du ønsker det. De kan anlægges i buer i horisontal eller vertikalt plan, så du på den måde kan komme udenom kendte forhindringer. Det kan være en gammel brønd i haven, som rørene skal gå udenom. Det kan tilpasses med en styret underboring og no dig metoden, hvor der tages højde for alle de ting, som der være nede i jorden. Det kan nærmest ikke blive nemmere, så du kan spare kræfterne til andre projekter. Du kan bare smide arbejdshandskerne, stille skovlen og læne dig tilbage med en lille forfriskning, imens du lader fagfolk klare jobbet uden at grave hele grunden op.

Enkelt og effektivt

For folk fra den gamle skole så kan det virke overvældende, at man ikke længere behøver at grave hele området op for at lægge PE-ledninger i jorden. Det er virkelig den fagre nye verden, hvor teknikken kan aflaste de menneskelige kræfter. Helt enkelt så går no dig metoden ud på, at der bores en tyng jernstang frem, som man helt nøjagtigt kan følge i alle retninger. Det kaldes en pilotboring, hvor man kan følge stangens placering og alle koordinaterne registreres til den endelig rapport. Alle disse mål og måleenheder bruges til den styrede underboring, så man helt kan undgå de forhindringer, som gemmes nede under jorden. Rørene eller ledninger kan lægges ned, så der er passende afstand til de ting, som du gerne vil styre udenom. Derfor kan du ligeså godt med det samme kontakt nogle fagfolk, som kan hjælpe dig med at i gang med en understyret underboring og no dig metoden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *