La Vida Verde

Vigtigt at vide før du vælger dagtilbud til dit barn

se online

Skal dit barn til at i dagtilbud? Uanset om det er børnehave eller vuggestue, der er næste store skridt for dit barn, men også for dig selv, så kan det være svært at vide præcis hvad man skal holde øje med når man skal vælge dagtilbud?

Undersøg de pædagogiske strategier og tag en snak med personalet i dagtilbuddet

Hvert dagtilbud har forskellige pædagogiske strategier som de bruger i det daglige arbejde med børnene. Det er derfor vigtigt når du skal vælge det bedste for dit barn at du gør dig klart hvad dine værdier er i forhold børneopdragelse og hvilken indflydelse du gerne vil at dit barn skal påvirkes ad. Husk på at dit barn højst sandsynligt kommer til at tilbringe størstedelen af dagen, 5 gange om ugen, i dagtilbuddet. Derfor er det vigtigt at du stiller nogle krav til hvad jeres vuggestue eller børnehave skal indebærer og så vælger den bedste ud fra dette. Du kan som oftest læse om de forskellige pædagogiske strategier der benyttes i den respektive børnehave eller vuggestue på den enkelte institutions hjemmeside. På baggrund af dette kan du udvælge en håndfuld dagtilbud som du ønsker at høre mere om eller måske tage ud at se. Ring og aftal en tid med personalet i dagtilbuddet hvor du kan komme besøg og se hvordan dagligdagen glider og om du kan se dit barn få en tryg opvækst der. Det er vigtigt du gør det inden du skriver dig op, for selvom det måske lyder rigtig godt på hjemmesiden og du umiddelbart kan erklære dig fuldstændig på linje med dagtilbuddets værdisæt så kan der være lagt fra ord til handling i praksis.

God kommunikation og en tryg atmosfære bør vægtes højest

Når du så er på besøg i vuggestuen eller børnehaven er der nogle ting du skal lægge særlig stor vægt på når du efterfølgende vurderer institutionen. Hvordan var personalet? Følte du at de tog dig og dine spørgsmål seriøst og virkede de tillidsvækkende? Hvis du var der, mens der var masser af børn, virkede børnene så glade og trygge? Ikke kun for dit barns skyld men også for din egen skyld er det to spørgsmål du bør stille dig selv som noget af det første. Dit barn skal have en så tryg base i institutionen som muligt da det er denne der kommer til at være ansvarlig for en stor del af opdragelsen mens du er på arbejde. Men derudover er det også rigtigt vigtigt at du føler at du klinger godt med personalet. Der kan opstå mange situationer i løbet af de år, hvor dit barn skal være hos dagtilbuddet, hvor det kan blive nødvendigt, at du har en god kommunikation med personalet. Du skal føle at der er plads til, at du kan komme til dem, hvis du er bekymret omkring dit barns trivsel eller lignende og at du så bliver taget seriøst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *