La Vida Verde

Generelt om sikkerhedsglas

sikkerhedsglas

Glas bliver brugt i hele verden og er en kæmpe industri. Hvor end man går hen, er der glas. Der er mange forskellige former for glas, og i Sverige har man mange værksteder, som er specialiseret i at lave glas. Her kan de udforme alle slags glas, i alle former og forskellige former. Glas bliver brugt i alle sammenhænge. OG er en meget vigtigt del af arkitekturtegninger og bygninger. Sikkerhedsglas bliver blandt andet anvendt steder, hvor det er vigtigt at glasset ikke kan smadre, men hvor man samtidig ønsker et lyst miljø.

Sikkerhedsglas er lamineret eller hærdet, og sikrer mod brud i glasset. Fx hærværk, indbrud og skud. Det kan dog også være som en sikkerhed mod at skære sig på glasset

Sikkerhedsglas i Søborg og Gladsaxe

København er et af de steder i landet som er udsat for mest hærværk. Dette skyldtes naturligvis den store befolkning som er i København. Hvis man har fx har en butik og ønsker at sikre den mod indbrud og hærværk. Kan man altså få sikkerhedsglas i butikken, som vil være en god sikkerhedsforanstaltning at tage. Dette er selvfølgelig også en oplagt mulighed, hvis man er hårdt ramt af indbrud. Indbrud er både irriterende og oftest en dyr fornøjelse for ejeren, så et par sikkerhedsglas i stedet for normale ruder, vil være helt oplagt, for at undgå indbrud og hærværk mod ens firma.

Almindeligt glas har også den ulempe at det kan smadre og gå i tusinde små stykker, som man skære sig på. Firmaer og private bør altså se forud i tiden, og forsøge at undgå skader og ulykker, ved at benytte den korrekte glastype de rigtige steder. Så kan man nemlig minimere chancen for skader og ulykker, som alle jo ønsker at undgå.

Personsikkerhed

Der er dog også nogle regler, som firmaer, butikker at glas som er 0.8 meter gulvet eller mindre skal udstyres med sikkerhedsglas. Dette skyldtes, at normalt glas kan være meget farlig og skadeligt hvis det smadrer. Det er derfor et lovkrav om, at der så skal være glas, som er hærdet og dermed er meget kraftigere og stærkere end normalt glas. Denne lov er som navnet også antyder, en sikkerhed for de personer, som omgås med disse glas. Mange nye huse, er lavet i rent glasbygningen, og her er det jo vigtigt, at glasset er meget kraftigt, så det ikke smadrer. Dette vil fx kunne give nogle meget grimme ulykker fx hvis man faldt og røg ind i en rude, og den så smadrede, og man røg ud af huset. Dette vil man ikke kunne hvis man bruger sikkerhedsglas. Dette skal firmaer altså overveje at bruge, da lyse miljøer virker mere indbydende, men det samtidig også sikrer personsikkerheden i det hus de er placeret i. Man vil desuden kunne undgå hærværk og indbrud. Hvis man er et sted som er udsat for skud, dette kunne fx være i krig, hvor bilerne har glas som ikke kan smadre, skal man selvfølgelig også benytte sig at sikkerhedsglas.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *